Ciocolata belgiana cu lapte si migdale, unt de cacao pur, baton 45 gr
Povestea ciocolatei incepe in urma cu 4.000 de ani, in America Centrala, initial fiind utilizata in ritualurile religioase. Boabele de cacao erau atat de valoroase incat, la azteci, erau utilizate drept moneda de schimb, iar amanda, pulpa de cacao, se folosea pentru prepararea băuturii zeilor, "tchocolaltl", ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii și cu gust plăcut. Cristofor Columb a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao. Columb le-a adus în Europa, insa acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție caci nimeni nu știa la ce folosesc. În anul 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită "chocolatl". Montezuma i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o amară pentru gustul său. Ulterior, spaniolii au indulcit-o cu trestie de zahăr si i-au adaugat vanilie si scortisoara pentru aroma. Totodata, au descoperit faptul că, băutura este mai gustoasă daca este servită fierbinte. Treptat, locuitorii Spaniei au început să aprecieze miraculosul preparat, servit cu precădere de catre aristocrație. Ei nu au dezvăluit Europei secretul acestei băuturi timp de un secol. Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare, fiind rapid apreciată la Curtea Regală din Franța și apoi la cea din Marea Britanie. În anul 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei. In anul 1849, elvetianul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou, laptele, Astfel, el a amestect laptele cu ciocolata și a creat cel mai delicios desert al oamenilor, ciocolata cu lapte.
Brand: Ciocolateria Carels
Producator: Vinivinci
Comerciant: ChocoWine, SC Luxury Agency Advisory SRL
Ambalaj: staniol auriu si hartie
Gramaj: 45gr
Alergeni: ouă, lapte, migdale, fistic, alune de pădure
Valoare energetica per 100 gr: 2.360 kj/563 kcal
A se pastra la loc rocoros si uscat, la temperaturi controlate
*ciocolată cu lapte [substanta uscata de cacao min. 33,6%] (unt de cacao, zahăr, lapte praf, pasta de cacao, lecitina de Soia (lecitina), aroma naturala de vanilie)
**ciocolată neagra [substanta uscata de cacao min.53,8%] (unt de cacao, zahăr, lecitina de Soia (lecitina), aroma naturala de vanilie)
***ciocolată alba [substanta uscata de cacao min.25,9%] (unt de cacao, zahăr, lapte praf, lecitina de Soia (lecitina), aroma naturala de vanilie)
****SAO THOME [substanta uscat de cacao min. 73,8%] (unt de cacao, zahăr, lecitina de Soia (lecitina), aroma naturala de vanilie)