Antinori Le Mortelle Maremma Toscana
Familia Antinori produce vin de mai bine de 600 ani, de cand Giovanni di Piero Antinori s-a alaturat in 1385 la Arte Fiorentina dei Vinattieri. Avand un istoric ce se intinde de-a lungul a 26 de generatii, familia a condus afacerea prin decizii inovatorare, uneori chiar curajoase, purtand intotdeauna un respect neclintit fata de traditie si teren.
Marchizul Piero Antinori este in prezent directorul companiei, fiind asistat de cele 3 fete, Albiera, Allegra si Alessia, care sunt implicate in afacere. Calitatea traditiei, pasiunii si instinctului au ajutat ca Antinori sa ajunga in topul producatorilor de vinuri fine, de calitate.
Fiecare productie, fiecare terroir, fiecare idee reprezinta o noua provocare pentru a creste nivelul de calitate al vinurilor. Asa cum ii place Marchizului Piero sa repete: “Istoricul familiei joaca un rol important in filozofia noastra, dar nu ne-a infranat niciodata spiritul inovator”.
Notele degustării:
Miros: Buchet fructat, ananas, piersica, lamaie, completat cu accente minerale
Gust: Cremos, accente de citrice
Aspect: Galben stralucitor
Culoare: Alb
Temperatura de servire: 8-10°C
Recomandări gastronomice: Peste alb, crustacee, branzeturi
Brand: Antinori
Tara de origine: Italia
Regiune: Toscana
Appellation: Maremma Toscana
Tip: Alb, Sec
Soi: Vermentino 50%, Viognier 40%, Ansonica 10%
Volum: 0,75L
Alcool: 12,5%