Amarone della Valpolicella Bolla 2014
este un vin de lux, aromat, intens, matasos, obtinut doar in anii exceptionali. Amarone Della Valpolicella Bolla este considerat a fi un vin unic, gratie gradului foarte ridicat de alcool. Vinurile de Amarone sunt invechite, uneori chiar si 5 ani, în butoaie de lemn, înainte de punerea în vânzare. Vinul provine din regiunea Veneto, sub-regiunea Valpolicella, unde strugurii sunt culeși și așezați în cutii de lemn, apoi lăsați la uscat timp de 4 luni într-un loc ferit de umezeală și rece. Ulterior, strugurii sunt lasati la macerat cu tot cu pielițe și ciorchini. Mustul este fermentat timp de 25 de zile și lasat în butoaie de stejar pentru o perioadă de 24-36 luni. Acest proces complex și lung conferă vinului gustul artistocratic de cireșe, stafide, prune și tutun.
Notele degustării:
Miros: Nas intens de cireșe, stafide, prune, tabac
Gust: Catifelat, arome gem de cirese salbatice, note de cedru si mirodenii
Finish: Lung, rotund, persistent
Aspect: Rubiniu profund
Culoare: Rosu
Temperatura de servire: 16-18°C
Recomandări gastronomice: Preparate pe baza de vanat, carne rosie, miel, branzeturi maturate
Brand: Bolla
Tara de origine: Italia
Regiune: Veneto
Appellation: Amarone della Valpolicella Classico
Tip: Rosu, Sec
Soi: Corvina si Corvinone 70%, Rondinella 30%
Volum: 0,75L
Alcool: 15%